Waardedaling woningen

De aanleg van de HSL tussen de gemeenten Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs heeft ingrijpend negatieve gevolgen. De hoge gierende straaljagergeluiden van de HSL dringen straks ruw door in het bestaan van Lansingerland. Ook in de nacht dreigt de voor-uitgang luidruchtig door te gaan. Er zijn plannen om de HSL ook ’s nachts te gebruiken voor goederenvervoer. Lansingerland is dan definitief de leugen in de folders over landelijk wonen.

Huizen zullen ongetwijfeld sterk in waarde dalen. Het Rijk heeft eerder bewoners in nabij gelegen wijken financiële compensatie aangeboden vanwege de komst van de HSL. Let wel: dit is gebeurd op een tijdstip waarop er nog geen treinen over het spoor reden. Niemand wist op dat moment hoe het geluid werkelijk zou uitpakken. Ook werd niet onderkend dat de geluidsoverlast veel verder de dorpen in zou dringen. Nu blijkt dat de herrie nog veel erger is dan ooit gedacht, zijn de overeengekomen schade-vergoedingen slechts een kleine compensatie voor de werkelijke verliezen.

De stichting wil hier iets aan doen. Niet in de vorm van schadevergoedingen maar in de bestrijding van het kwaad bij de wortel. De geluidsoverlast moet worden terug gedrongen tot een leefbaar niveau.

Doe iets aan de waardevermindering van uw woning en meldt u aan als sympathisant van de stichting. Samen staan we sterk.

© Webdesign by JBB Media